Cranberries με ζάχαρη για το χειμώνα χωρίς μαγείρεμα - 5 συνταγές βήμα προς βήμα

Ο καλύτερος τρόπος συγκομιδής αυτού του μούρου για μελλοντική χρήση θεωρείται ότι είναι τα κράνμπερι, τρίβονται με ζάχαρη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν ο καταψύκτης είναι μικρός και δεν υπάρχει κελάρι. Αλλά για να απολαύσετε το μούρο, πρέπει να το προετοιμάσετε σωστά. Για διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης, οι αναλογίες των μούρων και της ζάχαρης είναι διαφορετικές.

Cranberries, πολτοποιημένα με ζάχαρη για το χειμώνα χωρίς μαγείρεμα

🕜 2 ώρες 0 λεπτά 🕜30 🍴1

Τα κράνμπερι, πολτοποιημένα με ζάχαρη, θα είναι μια καλή χειμερινή προετοιμασία για ένα υγιεινό ποτό φρούτων, ένα ποτό και μια γέμιση για σπιτικά κέικ. Με μικρές ποσότητες μούρων, αλέστε το με ένα μπλέντερ. Για να αποθηκεύσετε αυτήν την ακατέργαστη μαρμελάδα σε κρύο μέρος, η αναλογία των βακκίνιων προς τη ζάχαρη λαμβάνεται 1: 1.

Μερίδες: 1 λ.

Συστατικά
Μερίδες: +1
Βήματα
2 ώρες 0 λεπτάΣφραγίδα
 • Ταξινόμηση φρέσκων βακκίνιων προσεκτικά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μικρά συντρίμμια, μίσχοι και κατεστραμμένα μούρα σε αυτό. Ξεπλύνετε καλά τα μούρα κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τα σε μια πετσέτα κουζίνας.
 • Αλέστε τα προετοιμασμένα βακκίνια μέχρι να ομογενοποιηθούν με οποιοδήποτε μπλέντερ και για μεγάλο όγκο, αυτό γίνεται πιο γρήγορα σε ένα μύλο κρέατος. Επιλέξτε μόνοι σας το βαθμό κοπής στο μπλέντερ. Μεταφέρετε τον πουρέ κράνμπερι σε ξεχωριστό μπολ και προσθέστε την υπολογιζόμενη ποσότητα ζάχαρης σε αυτό και αφήστε για τουλάχιστον μία ώρα για να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
 • Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανακατέψτε τα κράνμπερι αρκετές φορές με ένα κουτάλι. Αποστειρώστε τα βάζα για το κουτί στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο και ζεματίστε τα καπάκια με βραστό νερό.
 • Αφού διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη, τα τριμμένα κράνμπερι συσκευάζονται σε έτοιμα βάζα, σφραγίζονται καλά και αποθηκεύονται στο ψυγείο ή στο κρύο κελάρι.

Νόστιμες και επιτυχημένες προετοιμασίες!

Κράνμπερι με ζάχαρη και πορτοκάλι χωρίς να βράσουν

🕜 2 ώρες 0 λεπτά 🕜30 🍴1

Τα βακκίνια έχουν ξινή και ξινή γεύση, οπότε όταν συγκομίζονται για το χειμώνα, προστίθενται εσπεριδοειδή σε αυτό: ένα πορτοκάλι με λεμόνι ή μερικά πορτοκάλια. Αυτό το συμπλήρωμα εσπεριδοειδών απαλύνει την πικρία του μούρου, προσθέτει το δικό του άρωμα, γεύση και βιταμίνες. Η κρύα μαρμελάδα cranberry χρησιμοποιείται ως επιδόρπιο μούρων, για την παρασκευή υγιεινών ποτών, ακόμη και για πιάτα πουλερικών. Η αναλογία μάζας μούρων και ζάχαρης λαμβάνεται 1: 1 και η μαρμελάδα αποθηκεύεται στο ψυγείο.

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 30 λεπτά.

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά.

Μερίδες: 3 λίτρα

Συστατικά:

 • Βακκίνια - 3 κιλά.
 • Πορτοκάλια - 5 τεμ.
 • Λεμόνια - 2 τεμ.
 • Ζάχαρη - 3,5 κιλά.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσετε τα κράνμπερι και τα εσπεριδοειδή για αυτήν την προετοιμασία. Τακτοποιήστε τα μούρα, αφαιρώντας μικρά συντρίμμια, ξερά κλαδιά και χαλασμένα φρούτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα κράνμπερι και στεγνώστε τα με μια πετσέτα κουζίνας. Ξεπλύνετε καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια με ένα πινέλο και ζεματίστε με βραστό νερό.
 2. Στη συνέχεια κόψτε τα εσπεριδοειδή μαζί με το ξύσμα, αφαιρώντας τους σπόρους, σε μεσαία κομμάτια. Τρίψτε τα είτε με μπλέντερ είτε στρίψτε τα σε μύλο κρέατος.
 3. Αλέστε το προετοιμασμένο κράνμπερι με τον ίδιο τρόπο. Τοποθετήστε τον πουρέ εσπεριδοειδών και κράνμπερι σε ένα μπολ.
 4. Φροντίστε να μετρήσετε την ποσότητα ζάχαρης σε αναλογία 1: 1 προς πουρέ πατάτας, επειδή αυτό είναι σημαντικό για την αξιοπιστία της αποθήκευσης του τεμαχίου εργασίας.
 5. Ρίξτε τη ζάχαρη πάνω από τα ψιλοκομμένα υλικά, ανακατέψτε καλά και αφήστε για περίπου μία ώρα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατέψτε τη μαρμελάδα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 6. Στη συνέχεια, τα βακκίνια, πολτοποιημένα με ζάχαρη και εσπεριδοειδή, συσκευάζονται σε προ-αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουν καλά και φυλάσσονται στο ψυγείο. Το χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη γεύση αυτού του παρασκευάσματος.

Καλή όρεξη!

Cranberries με ζάχαρη για αποθήκευση στο ψυγείο

🕜 2 ώρες 0 λεπτά 🕜30 🍴1

Τα βακκίνια διαφέρουν από τα πολλά μούρα από την έντονη ξινή τους γεύση, οπότε συγκομίζονται για το χειμώνα με προσθήκη ζάχαρης. Για να μην ζυμωθεί, λαμβάνεται μια αναλογία 1: 1 μούρων και ζάχαρης για αποθήκευση στο ψυγείο. Για αποθήκευση κάτω από νάιλον καπάκι, η μαρμελάδα καλύπτεται με ένα στρώμα ζάχαρης από πάνω. Τα βακκίνια συνθλίβονται με ένα μπλέντερ, επειδή τα μούρα είναι πυκνά και το χειροκίνητο άλεσμα είναι δύσκολο.

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 15 λεπτά.

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά.

Μερίδες: 1 λ.

Συστατικά:

 • Βακκίνια - 1 κιλό.
 • Ζάχαρη - 1 κιλό.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Τακτοποιούμε προσεκτικά τα φρέσκα κράνμπερι και αφαιρούμε μικρά συντρίμμια και κατεστραμμένα μούρα. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και το στεγνώνουμε με μια πετσέτα κουζίνας, που είναι σημαντικό σημείο για την ακατέργαστη μαρμελάδα.
 2. Για κοπή, πάρτε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και ρίξτε τα έτοιμα μούρα στο μπολ.
 3. Καθορίζουμε τον βαθμό άλεσης σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, επειδή κάποιος αγαπά έναν ομοιογενή πουρέ και σε κάποιον αρέσουν κομμάτια μούρων σε μαρμελάδα.
 4. Ρίξτε τη μάζα των βακκίνιων από το μπολ σε ένα ξεχωριστό μπολ και προσθέστε την υπολογιζόμενη ποσότητα ζάχαρης σε αυτό.
 5. Ανακατέψτε καλά τον πουρέ μούρων με τη ζάχαρη, έτσι ώστε η ζάχαρη να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
 6. Αφήνουμε αυτή τη μάζα στο τραπέζι για 1 ώρα και σε αυτό το διάστημα την ανακατεύουμε μερικές ακόμη φορές.
 7. Αποστειρώνουμε βάζα για το παρασκεύασμα στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βράζουμε τα καπάκια.
 8. Μετά από μια ώρα, ρίξτε προσεκτικά τα κράνμπερι με ζάχαρη σε έτοιμα βάζα, έτσι ώστε οι άκρες τους να είναι καθαρές.
 9. Σφραγίζουμε τα βάζα σφιχτά με καπάκια. Αν θα βουλώσετε με πλαστικό, πασπαλίστε μια στρώση ζάχαρης πάνω από τη μαρμελάδα. Βάζουμε τα κράνμπερι στο ψυγείο για αποθήκευση.
 10. Το χειμώνα, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση αυτού του υγιούς μούρου.

Καλές και νόστιμες προετοιμασίες!

Χοντρό ζελέ βακκίνιο χωρίς μαγείρεμα για το χειμώνα

🕜 2 ώρες 0 λεπτά 🕜30 🍴1

Το μαγείρεμα ζελέ βακκίνιο για το χειμώνα χωρίς βράσιμο έχει κάποια χαρακτηριστικά. Παρασκευάζεται χωρίς προσθήκη συστατικών πηκτωμάτων (ζελατίνη, ζελατίνη, άγαρ-άγαρ). Παρόλο που τα κράνμπερις περιέχουν φυσική πηκτίνη, προστίθεται περισσότερη ζάχαρη για παχιά ζελέ και μερικές φορές αλέθεται σε σκόνη. Τα βάζα και τα καπάκια πρέπει να αποστειρώνονται. Αποθηκεύστε αυτό το ζελέ μόνο στο ψυγείο.

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 20 λεπτά.

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.

Μερίδες: 1 λ.

Συστατικά:

 • Βακκίνια - 1 κιλό.
 • Ζάχαρη - 1,5 κιλά.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Ταξινομήστε τα κράνμπερι καλά πριν από τη συγκομιδή, ξεπλύνετε και φροντίστε να στεγνώσουν με μια πετσέτα κουζίνας. Μετρήστε την ποσότητα ζάχαρης και κράνμπερι που αναφέρονται στη συνταγή.
 2. Αλέστε τα προετοιμασμένα βακκίνια σε ένα μπολ μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
 3. Στη συνέχεια τρίψτε προσεκτικά τη μάζα μούρων μέσα από ένα παχύ κόσκινο για να χωρίσετε το κέικ.
 4. Ρίξτε το σε ένα ξεχωριστό μπολ και προσθέστε την υπολογιζόμενη ποσότητα ζάχαρης. Αν αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με σκόνη, τότε θα διαλυθεί γρηγορότερα στη μάζα των μούρων. Ανακατέψτε τα πάντα με ένα κουτάλι και αφήστε για 1 ώρα για να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη.
 5. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, απλώστε το ζελέ σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίστε καλά και φυλάξτε το στο ψυγείο.
 6. Το ζελέ στο ψυγείο θα πάρει σταδιακά μια παχύτερη συνοχή. Το χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε αυτό το νόστιμο και υγιεινό γλυκό.

Νόστιμες και επιτυχημένες προετοιμασίες!

Cranberries, πολτοποιημένα με ζάχαρη για το χειμώνα για κατάψυξη

🕜 2 ώρες 0 λεπτά 🕜30 🍴1

Ο καλύτερος τρόπος για τη συγκομιδή των βακκίνιων για το χειμώνα είναι η κατάψυξη, τόσο ολόκληρα μούρα όσο και πουρέ. Προστίθεται λίγη ζάχαρη σε αυτό και μόνο για γεύση, έτσι ώστε το μούρο να καταναλωθεί αμέσως. Για κατάψυξη, χρησιμοποιήστε ειδικά δοχεία ή σακούλες. Τέτοια κράνμπερι αποθηκεύονται τέλεια στην κατάψυξη για 2 χρόνια στους -18 ° C και 1 έτος στους -10 ° C, μόνο τρόφιμα που μυρίζουν δεν βρίσκονται κοντά, αφού το μούρο μπορεί να απορροφήσει τη μυρωδιά τους.

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά.

Μερίδες: 1 λ.

Συστατικά:

 • Βακκίνια - 1 κιλό.
 • Ζάχαρη - 120 γρ.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Προετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε για να προετοιμάσετε αυτό το κομμάτι.
 2. Τακτοποιήστε τα κράνμπερι προσεκτικά και αφαιρέστε τα συντρίμμια και τα κατεστραμμένα μούρα, διαφορετικά θα χαλάσουν τη γεύση του τεμαχίου εργασίας. Ξεπλύνετε τα κράνμπερι σε τρυπητό καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
 3. Για κατάψυξη, το μούρο πρέπει να είναι στεγνό - αυτός είναι ο κανόνας. Στεγνώστε τα βακκίνια πασπαλίζοντάς τα σε ένα στρώμα σε μια πετσέτα κουζίνας.
 4. Στη συνέχεια, τα κράνμπερι και η ζάχαρη πρέπει να ζυγίζονται σύμφωνα με τη συνταγή.
 5. Αλέστε τα κράνμπερι και τη ζάχαρη με ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθούν και η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
 6. Στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά τα τριμμένα κράνμπερι σε δοχεία ή ειδικές σακούλες για κατάψυξη, κλείστε τα καλά και βεβαιωθείτε ότι έχετε υπογράψει σε ένα ειδικό αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα δοχεία συμπαγή στην κατάψυξη.

Καλές και νόστιμες προετοιμασίες!

να το μοιραστώ με φίλους
icook-el.cosmetolux.com
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

;-) :| : Χ : twisted: : χαμόγελο: : αποπληξία: : λυπημένος: : roll: : razz: : ωπα: : o : κύριος Γκριν: : χαχαχα: : ιδέα: : grin: : evil: : κραυγή: : δροσερός: : βέλος: :???: :?: :!:

Επιδόρπιο

Πρόχειρο φαγητό

Κρέας