Πώς να μαγειρέψετε ένα αυτί καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα - 6 συνταγές για το πώς να μαγειρέψετε σωστά το καλαμπόκι

Για να μαγειρέψετε νόστιμο και ζουμερό καλαμπόκι, θα πρέπει να επιλέξετε νεαρά αυτιά χωρίς κιτρίνισμα ή μαραμένα φύλλα. Το χρώμα των νεαρών κόκκων καλαμποκιού πρέπει να είναι φωτεινό ή ανοιχτό κίτρινο, μερικές φορές λευκό. Για καλά αυτιά, οι κόκκοι πρέπει να ταιριάζουν καλά μεταξύ τους.

Πώς να βράσετε σωστά το νεαρό καλαμπόκι για να το διατηρήσετε ζουμερό και απαλό;

🕜 2 ώρες 20 λεπτά. 🕜15 🍴0

Είναι καλύτερα να μην ξεφλουδίζετε το καλαμπόκι πριν το μαγείρεμα και να το διατηρείτε στο σπάτουλα: το προστατεύουν από το στέγνωμα. Ορισμένες νοικοκυρές χρησιμοποιούν τα φύλλα κατά το μαγείρεμα για να κάνουν το τελικό προϊόν πιο ζουμερό.

Βήματα
2 ώρες 20 λεπτά.Σφραγίδα
 • Το κοτσάνι κόβεται από το καλαμπόκι, αφαιρούνται τα φύλλα και ελευθερώνονται οι ίνες.
 • Τα όμορφα πράσινα φύλλα αφήνονται και τοποθετούνται στον πάτο της κατσαρόλας στην οποία θα ψηθεί το καλαμπόκι.
 • Τα αυτιά χύνονται με κρύο νερό και αφήνονται για μια ώρα να μαλακώσουν.
 • Το καλαμπόκι τοποθετείται στα φύλλα, το νερό χύνεται έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τα αυτιά και βράζει σε μέγιστη θερμότητα.
 • Μετά το βρασμό, η θερμότητα μειώνεται και το προϊόν μαγειρεύεται για περίπου 15-30 λεπτά, δοκιμάζοντας περιοδικά τους κόκκους για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμοι. 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, το νερό στο οποίο βράζεται το καλαμπόκι αλατίζεται και προστίθενται μπαχαρικά και μετά το μαγείρεμα αφήνεται να βράσει στο ζωμό για άλλη μισή ώρα. Καλή όρεξη!

Πώς να μαγειρέψετε αλατισμένο καλαμπόκι σε μια κατσαρόλα;

🕜 2 ώρες 20 λεπτά. 🕜15 🍴0

Το καλαμπόκι μαγειρεύεται συχνά με αλάτι για να τονίσει τη λεπτή, γλυκιά γεύση του. Για το μαγείρεμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε στάχυα γάλακτος (νεαρά) με έντονα πράσινα φύλλα. Αυτό το είδος καλαμποκιού είναι εγγυημένο ότι θα είναι τρυφερό και μαλακό.

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες - 6.

Συστατικά:

 • Νερό - 4-5 λίτρα.
 • Καλαμπόκι στο στάχυ - 6-8 τεμ.
 • Αλάτι για γεύση.
 • Βούτυρο - για το σερβίρισμα.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Οι κόκκοι καλαμποκιού απελευθερώνονται από τα φύλλα, κόβεται ο μίσχος και αφαιρούνται οι ίνες.
 2. Τα αυτιά που προκύπτουν πλένονται καλά με τρεχούμενο νερό.
 3. Το έτοιμο καλαμπόκι τοποθετείται σε μια φαρδιά κατσαρόλα: εάν οι κότσοι είναι μεγάλοι, μπορούν να κοπούν σε πολλά κομμάτια. Είναι σημαντικό ότι αφού χυθούν με νερό, δεν παραμείνουν στην επιφάνεια, διαφορετικά δεν θα βράσουν.
 4. Μετά το βραστό νερό, το καλαμπόκι μαγειρεύεται με μέτρια φωτιά για 20-40 λεπτά, ανάλογα με την κατάστασή του. Ο μικρότερος μαγειρεύει πιο γρήγορα, ενώ ο μεγαλύτερος θα διαρκέσει περισσότερο.
 5. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία μαγειρέματος, προστίθεται αλάτι στο τηγάνι, ελπίζοντας ότι 1 κουταλάκι του γλυκού θα πέσει σε 1 λίτρο νερό. άλας.
 6. Πριν σερβίρετε, το καλαμπόκι πασπαλίζεται με αλάτι ή τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, και επίσης λιπαίνεται με βούτυρο.

Πώς να μαγειρέψετε καλαμπόκι στο γάλα;

🕜 2 ώρες 20 λεπτά. 🕜15 🍴0

Οι γλυκοί κόκκοι καλαμποκιού μαγειρεμένοι σε γάλα θα είναι ιδιαίτερα τρυφεροί και γλυκοί, με κρεμώδη γεύση. Σερβίρεται στον κάδο μαγειρεμένο με την προσθήκη γάλακτος, πασπαλισμένο με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα και περιχυμένο με βούτυρο. Έχει ακόμη καλύτερη γεύση με αυτόν τον τρόπο!

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες - 4.

Συστατικά:

 • Νερό - 1 λίτρο.
 • Καλαμπόκι στο στάχυ - 4 τεμ.
 • Γάλα - 300 ml.
 • Βούτυρο - 50 γρ.
 • Αλάτι για γεύση.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Τα καλαμπόκια καθαρίζονται από φύλλα και ίνες, το κοτσάνι κόβεται όσο το δυνατόν πιο σύντομα και, εάν είναι απαραίτητο, κόβεται σε πολλά κομμάτια, ώστε να είναι βολικό να τοποθετηθεί σε μια κατσαρόλα.
 2. Το καλαμπόκι χύνεται με νερό και τίθεται σε φωτιά.
 3. Όταν βράσει το νερό, ρίξτε γάλα στο τηγάνι και βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο, μην ξεχάσετε να αλατίσετε.
 4. Το νεαρό καλαμπόκι μαγειρεύεται κατά μέσο όρο όχι περισσότερο από 10-20 λεπτά, αλλά θα χρειαστούν έως και 40 λεπτά για να αποκτήσετε νόστιμα, πιο ώριμα αυτιά.
 5. Βάλτε τα βραστά αυτιά σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε ζεστό.

Πώς να μαγειρέψετε γλυκό καλαμπόκι με ζάχαρη σε μια κατσαρόλα;

🕜 2 ώρες 20 λεπτά. 🕜15 🍴0

Σε κάποιους αρέσει περισσότερο όταν μαγειρεύεται το ζουμερό καλαμπόκι με προσθήκη ζάχαρης. Οι γλυκοί κόκκοι, βρασμένοι με ζάχαρη, γίνονται ένα πραγματικό γλυκό και λιχουδιά για ενήλικες και παιδιά.

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες - 4.

Συστατικά:

 • Νερό - 4-5 λίτρα.
 • Καλαμπόκι στο στάχυ - 6-8 τεμ.
 • Κοκκοποιημένη ζάχαρη για γεύση.
 • Βούτυρο - για το σερβίρισμα.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Οι κόκκοι καλαμποκιού πρέπει να αφαιρεθούν από φύλλα, να αφαιρεθούν οι ίνες και να κοπεί το κοτσάνι, στη συνέχεια να ξεπλυθούν καλά.
 2. Το καλαμπόκι τοποθετείται σε μια κατσαρόλα, στο κάτω μέρος της οποίας τοποθετούνται φρέσκα πράσινα φύλλα που έχουν αφαιρεθεί από τα στάχυα, και τα σπάργανα απλώνονται από πάνω. Μπορούν να τεμαχιστούν για να μοιραστούν πιο ομοιόμορφα στην κατσαρόλα.
 3. Το καλαμπόκι χύνεται με νερό και μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά, καλύπτεται, μέχρι να μαλακώσουν οι πυρήνες. Αυτό απαιτεί διαφορετικό χρόνο, ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας. Το νεαρό καλαμπόκι θα είναι έτοιμο σε 20 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό και το πιο ώριμο καλαμπόκι θα διαρκέσει έως και 40 λεπτά.
 4. 5 λεπτά πριν το πιάτο είναι έτοιμο, προσθέστε ζάχαρη στο νερό και ανακατέψτε καλά.
 5. Το γλυκό καλαμπόκι σερβίρεται προσθέτοντας λίγο βούτυρο από πάνω, μπορείτε να πασπαλίσετε με καστανή ζάχαρη, η οποία προσθέτει ευχάριστες γεύσεις στο τελικό προϊόν και τονίζει τη γλυκύτητα του καλαμποκιού.

Βρασμένο καλαμπόκι με βούτυρο

🕜 2 ώρες 20 λεπτά. 🕜15 🍴0

Το βούτυρο είναι μια καλή προσθήκη στο βραστό καλαμπόκι γιατί αλλάζει εντελώς τη γεύση των πυρήνων καλαμποκιού: γίνονται πιο τρυφερά, κρεμώδη και πιο γλυκά.

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες - 4.

Συστατικά:

 • Νερό - 2 λίτρα.
 • Καλαμπόκι στο στάχυ - 1 κιλό.
 • Βούτυρο - 50 γρ.
 • Αλάτι για γεύση.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Οι αραβοσίτες απελευθερώνονται από φύλλα και ίνες, το κοτσάνι κόβεται και πλένεται καλά σε νερό.
 2. Τα προετοιμασμένα αυτιά τοποθετούνται σε ένα πλατύ πιάτο με παχύ πυθμένα, γεμίζουν με νερό έτσι ώστε το καλαμπόκι να καλύπτεται πλήρως με αυτό και μαγειρεύονται με μέτρια φωτιά από 20 λεπτά (για νεαρά αυτιά) έως 45 λεπτά (για ώριμο καλαμπόκι).
 3. Το αλάτι προστίθεται στο τηγάνι 5 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος.
 4. Μπορείτε να ελέγξετε την ετοιμότητα του προϊόντος δοκιμάζοντας μερικούς κόκκους: μόλις το καλαμπόκι γίνει μαλακό και ζουμερό, μπορεί να αφαιρεθεί από τη φωτιά.
 5. Το καλαμπόκι σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με αλάτι και λαδωμένο από όλες τις πλευρές με βούτυρο.

Πώς να μαγειρέψετε καλαμπόκι Bonduelle στο στάχυ;

🕜 2 ώρες 20 λεπτά. 🕜15 🍴0

Το καλαμπόκι Bonduelle αναφέρεται σε όλες τις ποικιλίες ζάχαρης καλαμποκιού, κατ 'αναλογία με τη διάσημη μάρκα που αντιπροσωπεύει κονσέρβες κόκκων καλαμποκιού. Το καλαμπόκι μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται ότι μοιάζει με το κονσερβοποιημένο - πολύ γλυκό και τρυφερό.

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά

Μερίδες - 4.

Συστατικά:

 • Νερό - 2 λίτρα.
 • Καλαμπόκι στο στάχυ - 1 κιλό.
 • Βούτυρο - 50 γρ.
 • Κοκκοποιημένη ζάχαρη για γεύση.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Ρίξτε νερό σε μια κατσαρόλα, αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε ζάχαρη σε αυτό με τον υπολογισμό 1 κουταλάκι του γλυκού. για 1 λίτρο νερό. Ανακατέψτε καλά.
 2. Επεξεργαστείτε τα καλαμπόκια για περαιτέρω μαγείρεμα: αφαιρέστε τα φύλλα, κόψτε το στέλεχος και αφαιρέστε τις ίνες. Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε το καλαμπόκι σε μερίδες, εάν οι στάχτες είναι πολύ μεγάλες για να χωρέσουν στην κατσαρόλα.
 3. Τοποθετήστε τα αυτιά σε βραστό γλυκό νερό και μαγειρέψτε, καλυμμένα με μέτρια φωτιά, για 20 λεπτά.
 4. Μπορείτε να ελέγξετε την ετοιμότητα των κόκκων δοκιμάζοντάς τους ή να τους τρυπήσετε με ένα πιρούνι: εάν οι κόκκοι είναι μαλακοί και εύκολα τρυπημένοι, μπορείτε να τους γλεντήσετε.
 5. Το καλαμπόκι σερβίρεται ζεστό, οι ποικιλίες ζάχαρης μπορούν να πασπαλιστούν με καστανή ζάχαρη ή μέλι, λαδωμένες με βούτυρο. Απολαμβάνω!
να το μοιραστώ με φίλους
icook-el.cosmetolux.com
Πρόσθεσε ένα σχόλιο

;-) :| : Χ : twisted: : χαμόγελο: : αποπληξία: : λυπημένος: : roll: : razz: : ωπα: : o : κύριος Γκριν: : χαχαχα: : ιδέα: : grin: : evil: : κραυγή: : δροσερός: : βέλος: :???: :?: :!:

Επιδόρπιο

Πρόχειρο φαγητό

Κρέας